Een gezonde hond

Geplaatst door

Voor veel mensen is het aanschaffen van een hond een groot en gelukkig moment in het leven. Bij het krijgen van het lieve dier die hopelijk voor vele jaren de beste vriend van eigenaar zijn komen ook een hoop belangrijke zaken kijken. Een puppy is niet alleen een plezier het is ook een verantwoordelijkheid. Het dier zal getraind moeten worden zodat het zich goed gedraagt zowel bij het baasje als andere mensen, en natuurlijk ook andere honden.

Daarnaast zijn er ook een hoop dingen belangrijk om aan te schaffen voor de nieuwe viervoeter zoals natuurlijk voer, een kooi en een slaapmat, maar ook dingen zoals shampoo, inentingen en andere medische zaken om de hond gezond te houden.

 

Huis inrichten

Wanneer je je nieuwe beste vriend krijgt is het ook belangrijk om je huis zo in te richten dat de hond er goed in om kan gaan. Net zoals wanneer een baby leert te lopen of zelf al bij kruipen zul je de waardevolle spullen in je huis moeten gaan beschermen tegen een rondrennende puppy. Het is vaak een goed idee om een klein deel van je huis af te schermen en dit stukje de leefruimte van de nieuwe puppy te maken. Voor een jonge hond is een groot huis al snel te groot om zich gemakkelijk in te voelen en te verkennen. De pup zal zich veiliger en kalmer voelen in een klein gebied.

 

Andere honden ontmoeten

Het is ook erg belangrijk om een nieuwe pup op tijd te introduceren aan andere honden. Op deze manier zal je viervoeter gezonde sociale vaardigheden ontwikkelen en als volwassen hond geen gedragsproblemen ontwikkelen wanneer het gaat in de omgang met andere honden. Net als mensen hebben honden vriendjes nodig en ook al zal je lieve pup jou en je familie natuurlijk als beste vriend zien is het ook belangrijk dat hij of zij andere dieren heeft om mee te spelen. Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het introduceren van je pup aan andere honden omdat net als mensen de ontwikkelingsfase het sterkst is als het dier jong is. De beste leeftijd om de pup aan andere dieren te introduceren wordt vaak als tussen acht en twaalf weken aangegeven. Voor informatie over inentingen kunt u terecht bij een dierenarts of een dierenspeciaalzaak. Natuurlijk is het dan ook wel belangrijk dat het dier eerst de juiste inentingen krijgt voordat deze in aanraking met andere dieren komt. Vaak is het zo dat pups wanneer ze nog niet de juiste inentingen hebben gekregen ook nog niet naar buiten kunnen, de natuur in. Daarom zul veel met je nieuwe pup moeten spelen zodat deze de nodige energie kan kwijtraken in het huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *