Selecteer een pagina

Teckels, wie kent ze niet? Deze lieve herkenbare hondjes met een lange romp en korte benen. Teckels zijn ook intelligent en leergierig en gaan graag op avontuur. Het zijn echte sociale dieren en houden ervan om bij mensen te zijn. Als je op zoek bent naar een trouwe, vriendelijke hond die altijd in is voor een beetje lol, dan is een teckel misschien wel de juiste keuze voor jou! Om je een idee te geven waar je allemaal rekening mee moet houden tijdens de aanschaf van een tackel, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Het is een echte jachthond

Je zou het gezien het formaat niet direct zeggen, maar een teckel is een echte jachthond. Dit komt met name door het lange en slanke postuur van de teckel, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn om door de smalle konijnenhollen te kruipen. Zo hebben ze een fantastisch reukvermogen, waardoor er geen vijand voor de teckel verstopt kan blijven. Niet voor niets vinden teckels het speuren ook in huis naar iets lekkers ontzettend leuk. Dus heb jij een teckel? Dan is een snuffelmat een absolute aanrader. 

Teckels zijn soms wat eigenwijs

Het leuke aan een teckel, is dat ze ontzettend eigenwijs kunnen zijn! Dus ook al heb jij de mooiste teckels in huis, de kans dat er zich een keer een situatie voordoet dat ze iets minder goed luisteren is duur zeer aannemelijk. Toch blijft juist dit het hebben van een teckel zo ontzettend leuk. De onvoorspelbaarheid maakt het juist dat deze leuke honden zo ontzettend populair zijn. Dit in combinatie met de afmeting, maakt het dat ze ook perfect zijn voor een gezin met kinderen. Dus willen jullie graag een beetje extra gezelschap? Neem dan eens een kijkje bij Limon Teckels. Hier vind je namelijk niet alleen de allerleukste teckels, maar ook alles wat jij over deze leuke beestjes moet weten.

Teckels zijn loyaal

De uitspraak ‘je hond is je beste vriend’ is er zeker eentje die geldt voor de teckel. Niet alleen zijn het echte allemansvrienden, maar ook zijn ze super loyaal. Het kan dus heel goed zijn dat je teckel vooral in het begin begint te blaffen en te piepen wanneer je even weggaat. Belangrijk is dus om dit te oefenen en langzaam verder uit te bouwen totdat je kleine vriend weet dat je hem echt niet verlaat.