Selecteer een pagina
beest, close-up, detailopname

Ben je opzoek naar de beste dierenverzekering? Dan denk je al snel aan de duurste. Maar is dat wel zo? Een dierenverzekering afsluiten is in veel gevallen verstandig. Je moet wel de verzekering afsluiten, voordat je voor de eerste keer naar de dierenarts gaat. Dus voordat je met je hond als pup naar de dierenarts gaat, is het verstandig dat je de verzekering afgesloten hebt. Doe je dat namelijk niet en ontdekt de dierenarts bijvoorbeeld dat hij gevoelige darmen heeft, dan kun je je hond nog wel verzekeren, maar dan worden de problemen die hij of zij heeft met de darmen niet meer vergoed. Voor problemen met de darmen wordt hij of zij dan niet meer verzekerd. De verzekeringsmaatschappij zal, voordat de verzekering wordt goedgekeurd, de gegevens bij je dierenarts opvragen. Tussen de verzekeraars zitten behoorlijke prijsverschillen. Daarom is een goede vergelijking op zijn plaats. Je moet weten hoe snel je declaratie wordt uitbetaald. De duurste hoeft niet op voorhand de beste te zijn.

Hoe kun je een huisdierenverzekering vergelijken?
Je kunt bekijken wat de maandelijkse premie is die je moet betalen voor je huisdierverzekering. Toch kan het zijn dat je daarbij dan niet kiest voor de goedkoopste, maar die neemt die het beste bij je situatie past. Naast de premie die je moet betalen, moet je dus vooral goed op de dekking letten die je krijgt. Een huisdierverzekering vergelijken bestaat uit twee te nemen stappen. Je moet kijken of je je huisdier wil verzekeren voor alleen de basisverzekering (dat omvat het consult aan de dierenarts of dierenspecialist en alle medische handelingen en onderzoeken) of ook tegen bijzondere behandelingen.

Bij bijzondere behandelingen kun je denken aan acupunctuur, gedragstherapie, fysiotherapie of hometherapie. Ook heupaandoeningen, gebitsbehandelingen, elleboogbehandelingen en sterilisatie of castratie kunnen meeverzekerd worden. Daarbij kun je zelf vaak ook nog kiezen wat je eigen bijdrage is wanneer er een behandeling ondergaan moet worden. Je kunt je huisdier ook extra verzekeren voor een vakantie naar het buitenland. Dan worden daar ook de eventuele onkosten, die gemaakt moeten worden, betaald. Omdat een huisdierverzekering binnen een paar minuten te regelen is, moet je dat dus doen op het moment dat je je huisdier in huis krijgt. Dan heeft hij of zij nog de volledige dekking die je wenst. Bij de meeste maatschappijen kun je je huisdier online verzekeren. Omdat de duurste niet altijd de beste verzekering hoeft te zijn, is een goede vergelijking belangrijk. Wil je je huisdier verzekeren ori├źnteer je vooraf dan goed, zodat alles snel geregeld kan worden als hij of zij in huis komt. Dat weet je wat je moet doen zodra je hem hebt.

Bron: https://zeker.com/