Selecteer een pagina
aanbiddelijk, babyhondje, beest

Het is de beste vriend van de mens: de hond. Je wilt natuurlijk dat er dan niets gebeurt met je vriend. Toch hebben we dit niet in de hand. Dit kan heel wat kosten met zich meebrengen. Denk maar aan dure operaties, dure dierenartskosten… Toch ben je niet helemaal machteloos, je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een hondenverzekering, wat je heel wat kosten kan besparen. Maar wat kost dit dan? Lees hieronder daarover iets meer.

Hoeveel kost zo’n hondenverzekering dan?

Dit is een moeilijke vraag om zo te beantwoorden. Het antwoord op deze vraag verschilt echt van situatie tot situatie. Ten eerste vraagt de ene aanbieder van deze premie een ander bedrag dan de andere aanbieder. Vergelijken tussen verschillende aanbieders lijkt dan ook zeer logisch en is zeker en vast ook aan te raden wanneer je op zoek bent naar de beste hondenverzekering.

Daarnaast is de hoogte van de premie ook gebaseerd op het ras van de hond, op de leeftijd en het geslacht van de hond. Dit is niet alles. Ook waar je woont is van belang: in het centrum van een grote stad zal je bijvoorbeeld meer betalen hiervoor dat op in een zeer rustig gebied. Het klinkt misschien vreemd, maar dit bepaalt ook mee de prijs. Hier houd je best ook rekening mee.

Wat je natuurlijk wel zelf in de hand hebt, is het kiezen voor een vrijwillig eigen risico of een lager vergoedingspercentage. Hoe hoger het eigen risicopercentage, hoe lager je premie zal zijn. Vergeet hierbij zeker niet dat niet alle medische kosten gedekt worden door een hondenverzekering. Daarnaast is het ook belangrijk om steeds te bekijken welke lading de hondenverzekering dekt. Hoe hoger de dekking, hoe hoger ook de premie zal zijn die je moet betalen voor de verzekering.

Meer info gewenst over een hondenverzekering?

Misschien vind je het wel fijn om te lezen dat er iets bestaat als een hondenverzekering, maar zit je toch nog wel met enkele vragen hierover. Neem dan zeker eens een kijkje deze pagina met dierenverzekeringen. Mogelijks vind je hier al heel wat informatie over terug. Is dit toch niet helemaal het geval, neem dan zeker contact op met de medewerkers van deze verzekering. Vergeet ook zeker niet te vergelijken tussen verschillende aanbieders, dit kan je per jaar toch ook heel wat geld schelen!